Gimnastica Faciala cu Anca Oancea

Chiar si tenul are nevoie de gimnastica pentru a-si mentine tineretea si supleteai.Pielea isi pierde in timp elasticitatea,muschii se lasa,capatand un aspect inestetic.
Gimnastica faciala constituie un mijloc prin care se previne sau se inlatura ridurile abia aparute.Pregatim tenul aplicand o crema hidratanta,iar miscarile se executa ca si in cazul masajului,incepand cu fruntea.Adoptam o pozitie cat mai comoda si executam fiecare exercitiu pe zone,repetand fiecare exercitiu de 5-10 ori.
Pentru frunte:
- se ridica sprancenele la maxim,apoi le coboram brusc;
Pentru zona perioculara:
-tinând ochii închişi, plasaţi degetele mijlocii pe colţurile externe ale ochilor şi trageţi de ploape în direcţia tâmplelor. Încercaţi să deschideţi ochii, forţând această mişcare atât cât este posibil. Menţineţi poziţia timp de 10 secunde.
Pentru intarirea muschilor de la pometi:
- inspiram aer,umfland obrajii,apoi expiram brusc;
- putem pronunta literele O-U-X rar in fata oglinzii;
Pentru prevenirea ridurilor din santul nazolabial:
- largim narile si gura,apoi tuguiem buzele;
- umflam gura si trecem aerul cand intr-o parte,cand in alta,de aproximativ 10 ori,apoi vom da drumul incet la aer;
Pentru barbia dubla(gusa)
- in pozitie sezut,cu umerii relaxati dam capul pe spate,apoi vom trece buza inferioara peste cea superioara,inchizand si deschizand gura incet;
In aceeasi masura vom acorda atentie si miscarilor pentru ceafa si gat:
- capul se apleaca spre stanga,impingand umarul opus cat de jos putem;repetam miscarea aplecand capul spre dreapta si tragem umarul opus in jos;
- barbia se intinde in fata si se trage aer in piept;
- capul se intoarce la stanga si la dreapta.

Scopul acestor exercitii este de a revitaliza muşchii feţei încă adormiţi, care se fac vinovaţi de apariţia ridurilor de expresie. Primele rezultate vor fi vizibile în doar câteva luni.

Comentarii

Postări populare