Tratament cosmetic la tine acasa cu Anca Oancea

Daca nu ai timp sa ajungi la un salon pentru un tratament cosmetic,sau iti este teama,acum poti sa-ti faci singura,la tine acasa,tratamentul dorit,in functie de particularitatile tenului tau si in functie de rezultatele pe care ti le doresti.

In continuare,vei avea nevoie de o bentita si un elastic de par,cateva dischete de bumbac si un prosop.
Prinde parul cu elasticul si apoi pune-ti bentita pe cap pentru a tine departe de fata chiar si cele mai mici fire de par.Spala-te pe maini cu un sapun antibacterian,insistand asupra unghiilor.Demachiaza fata cu demachiantul obisnuit,dupa care aplica lotiunea tonica.Deschiderea porilor o poti face fie cu un prosop curat imbibat in apa fierbinte(atentie sa nu fie prea fierbinte),pe care il aplici pe fata 15-20 de minute.Poti opta si pentru un dus fierbinte prelungit sau pentru o infuzie din plante(musetel,galbenele,tei...).
Pentru gomaj poti opta pentru mai multe variante(in functie de ce gasesti prin casa) :
-miere + cu o lingurita de zahar(efect de hidratare)
-malai/tarate + o lingurita ulei de masline-cand devine dureros te opresti(ai ajuns la un nivel adanc)
-zat de cafea(efect anti-aging)
-infuzie flori de tei (20 gr -500 ml apa) + 2 sau 3 linguri de malai
-70 gr tarate + 20 gr malai + 10 gr bicarbonat de sodiu
-pudra piatra ponce amesteca cu crema-lasi 20 de minute sa actioneze dupa care indepartezi cu miscari circulare
-cu fructe pasate (avocado,capsune)
-cu banda scoci-dacă o pui pe acelaşi loc de şapte-opt ori, dedesubt vei descoperi o piele roz.

Atentie! -desi peelingul are efecte foarte bune asupra pielii(inchide porii,imbunatateste aspectul tenului etc.) ai grija de nevoile tenului.Persoanele cu ten gras ar trebui să facă un astfel de gomaj o dată pe săptămână, iar pentru pielea uscată se recomandă unul la trei săptămâni sau o lună.

Extractiile se fac cu grija,fara sa se raneasca tenul.Pentru cele care nu stiu cum se fac corect,puteti apela la urmatorul truc:albusul de la ou se bate spuma si se adauga cateva picaturi de lamaie.Se imbiba cateva bucati de servetel in amestec si se pun pe zonele dorite(frunte,nas,barbie).Se indeparteaza dupa 20-25 de minute.Acelasi efect il are si gelatina vegetala amestecata cu cateva picaturi de lapte.

Stergem tenul cu o lotiune antiseptica sau o solutie de apa cu cateva grame de bicarbonat de sodiu.Poti folosi si o piatra de alaun pentru inchiderea porilor(are si rol dezinfectant)
Urmeaza masajul,masca si crema hidratanta.

Pentru un tratament complet,trebuie sa acordam atentie si ochilor si zonei sensibile din jurul ochilor.Pentru pungile de sub ochi putem folosi 2 plicuri de ceai de albastrele lasate cateva minute la frigider,2 felii de castravete sau chiar zatul de la cafea.

Comentarii

Postări populare